HABERLER
Dini Haber

KOLU AÇIK GİYİNİYOR DİYE AİLESİ TARAFINDAN KATLEDİLDİ

Shafilea Ahmed, Haberler, Dünyadan haberler, Dini Haber, Kolu açık giyiniyor diye katledildi,Ailesi tarafından katledildi,Din cinayetleri
EBEVEYNLERİN "KOLLARIN GÖRÜNÜYOR" KATLİAMI
Shafilea Ahmed'in anne ve babası, giydiği kıyafetlerin kollarını kapamadığı, kollarını açıkta bırakan üstler giydiği gerekçesi ile onu kardeşlerinin önünde plastik poşet ile boğarak öldürdü.

Ailesi, 17 yaşındaki Shafilea Ahmed'i “onurlarını lekelediği” gerekçesi ile öldürmeye karar vermeden önce kızlarına yıllarca türlü işkenceler yaptılar. Çift, kızlarını Eylül 2003'te kanepeye yatırdı ve rengi maviye dönüp boğulana kadar ağzını plastik poşetlerle tıka basa doldurdu.

Babası İftikhar Ahmed daha sonra kızının vücudunu arabasının arkasına koydu ve onu Warrington'daki evlerinden 70 mil uzağa attı. Ertesi gün polis, Shafilea'nın okula gitmediği konusunda uyarıldığında kızın ailesi onun kaçtığını belirtti. Fakat gencin yakın aile dostlarından biri olan Shanin Munir anlattıkları ile ölümünden önce yaşadığı istismarın boyutunu ortaya koydu. Shafilea’nın annesinin ve babasının sık sık ona “f-hişe ve or-spu” diye hitap ettiğini ve edepsizlik yaptığına kanaat getirdikleri zaman onu dövdüğünü söyledi.

Güneş (The Sun) ile yaptığı röportajda şu bilgileri verdi: “Çok fazla dayak yediğini ve çok fazla duygusal tacize maruz kaldığını duymuştum. Kız kardeşi, ailesinin Shafilea'yı bahçeye kilitleyeceğini söyledi. Evden kaçmak istemişti çünkü cehennem gibiydi. Shafilea, görücü usulü ile evlenen Farzana ve İftikhar Ahmed'in en büyük çocuğuydu. Büyüdükçe modaya ilgi duymaya, makyaj yapmaya ve sahte tırnaklar takmaya başladı, yani batının yaşam tarzına benimsedi.

Ailesi “asi” dedikleri doğasını engellemeye çalıştılar ve onu bir kuzeni ile evlenmeyi planladıkları Pakistan'a bir tatil düzenlediler. Shafilea gitmeyi reddettiğinde babası onu uyku hapları ile uyuttu. Genç kız uyandığında Pakistan'daydı, intihar etmek için içtiği çamaşır suyu boğazını ve yemek borusunu şiddetli bir şekilde yakıyordu ve çok korkmuştu. Doğruca hastaneye koştu ve iki ay kadar orada kaldı, babası ve kardeşleri ise eve geri döndüler.

Geri dönecek kadar iyi olduğunda, Warrington'daki tıp uzmanlarına kızının gargara ile çamaşır suyunu karıştırdığını, kazayla içtiğini söylediler. Olayın ardından suistimal daha da yoğunlaştı ve Shafilea’nın ailesi, aileye getirdiği utancı sona erdirmenin bir yolu olarak ‘namus cinayeti’ni planladı. Kızlarının üzerinde kollu kıyafetle oturduğu öfkeli bir tartışma sırasında onu kardeşlerinin gözleri önünde oturma odasında öldürdüler. Shafilea’nın cesedi ölümünden beş ay sonra Cumbria, Sedgwick yakınındaki Kent Nehri'nde bulundu. Aile bir cenaze töreni düzenledi ve kederliymiş gibi rol yaptı ancak kız kardeşi Alesha bir süre sonra polise gitti ve onlara gerçekte ne olduğunu anlattı.

Mücadele ettiği sırada Shafilea’nın gözlerinin genişlediğini ve tekmeler atarak çırpınırken koltuğa idrarını yaptığını anlattı. Eylül 2011'de İftikhar ve Farzana cinayet şüphesiyle tutuklandılar. Davayı medyada gören aile dostu Shahin, Shafilea’nın olayı polise anlataşan kız kardeşinden cinayet gecesi hakkında mektuplar aldığı için öne çıkmaya karar verdi.

Kız kardeş mektupların yakılmasını istedi ama neyse ki Shanin mektupların içeriğini kopyalamıştı. Shafilea'nın her zaman oturtulduğu ve ailenin etrafında toplanadığı bir sandalye hakkında yazmıştı. Onu istismar edip işkence ederken veya döverken birisi onu sandalyede tutuyor, diğerleri ise istismara devam ediyordu.

Olayların açığa kavuşması sonucu Iftikhar ve Farzana suçlu bulunarak 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Tarihi: 03 Ağustos 2012
Kaynaklar: BBC News, The Telegraph, The Sun
« ÖNCEKİ YAYIN