HABERLER
Dini Haber

BUNDAN SONRA ADIN İSRAİL

Yazan: A.Kara
bundan sonra adın israil,din,yahudilik,mukaddes kitap,israilin kuruluş,Allahla güreşen Yakup,tanrıyla güreş, din ve mitoloji, Hz Yakup, din ve mitoloji, israil adı, mizah,
Yıllar önce koyu Müslümandım denebilir, süt katılmamış nescafe bile yanımda daha açık kalırdı; ne kendi dinimi nede başka dinleri hiç araştırmaz, incelemezdim;  Fakat zamanla tabularımı yıkmaya ve dinleri antik çağlardan günümüze kadar araştırmaya başlamıştım yoksa içim rahat etmeyecekti be hacım. Yaşamayan bilmez, inanç konusunda yaşanılan iç savaşlar çok pistir nan; öyle böyle değil yani. Deistliğe giden yolda dinlerle ilgili çok enteresan şeylere rastladığım oldu :) Mesela geçenlerde Mukaddes kitaplarla ilgili bi belgesel izlerken istemeden güldüğüm bi bölüm vardı efem. Aslında çok önemli bir şey ; okuyunca nedenini idrak edeceksiniz :)

Yok efem neymiş İbrahim'in torunu Yakup dağın tepesinde Tanrıyla güreşe tutuşmuş, gün ağırıncaya kadar güreşmişler :) Gülmeyin nan harbi güreşmişler, melekler yağlamış bunları bi güzel :P Koskoca Tanrı Yakup'u yenemeyeceğini anlayınca "bırak beni gün ağırıyo" demiş; bahaneye bak daha neler, oldu olucak "sevgilim tostunu yemiş beni bekliyo bırak elimi" yada "karanlıktan korkarıııaaam" deseydi.

SonraYakup "beni kutsamadıkça seni bırakmam" demiş; yani bi nevii "bana str buffu ver" demeye getirmiş işi.
Bunun üzerine Tanrı demiş ki "Bundan sonra adın Yakup değil Hulk Hogan; çünkü Tanrıyla güreşip yendin". Yoklan yok "bundan sonra adın İsrail" demiş :) "İnternette chat odalarına falan girersen süzme gibi kendi adını yazıp girme tanırlar, İsrail yaz nikneymin olsun" demiş. Yani buff değilde title vermiş Yakup'a. Nan bırakın ya, ne Tanrıyla güreşmesi lan, vaşak mı geçiyosunuz, bide yenmiş he :) E Yuh artık :D Bi ara öyle sardı ki fantastik kitap okuyorum zannettim nan kendimi, acaba Drizzt Dourden olaya nerede giriyo diye az beklemedim yani.

Makarayı bi yana bırakırsak mesajı aldınız mı bilemiyorum; İsrail'in temelini oluşturan anlayışı, isimlerinin aslında nereden geldiğini, kendilerini en güçlü olarak görmelerini vs...

Hiçbiri düşünmüyo mu anlamıyorum, hem Tanrı bizi yarattı diyceksin hem de herşeyi yarattı diyen yüce güçle el ense çekiceksin; yok artık ebenin herekesi.com.

- Nan bi gün çıktım dağa, hava nasılll sıcak, terler kayaya düştüğü an tısss tısss diye buharlaşıyo, o çağlarda güneş kremi falanda yok zaten, dağın tepesinde bekliyorum ki Tanrı gelsin de güreşelim.
- Eee Yakup abi sonra ? sonra ne oldu anlatsana yaa çok heyecanlı.
- Sonra işte baktım geldi bu, kusura bakma Yakupcuğum falan dedi, özür diliyo falan, dedim tamam çokta şey yapma yani neticede Tanrısın sen.
- Hehe, sonra ?
- İşte o sırada gelsene kulağına bişey dicem dedi, yanaştım böyle 30 derecelik açıyla eğilip, o an kurnazlık yapıp enseme bi yapıştı, 1-0 önde başladı anlayacağın.
- Aaa nasıl kurtuldun ?
- O da laf mı nan; israilim olum ben, bi yakaladım bunu ellerinden, taaaaa gün ağırıncaya kadar bırakmadım; sonra pes etti tabiiiğğğ
- Ohaaaaaaaaaa !!! Hemen gidip mağara duvarlarına tweet atıyım bunu !
« ÖNCEKİ YAYIN
SONRAKİ YAYIN »