HABERLER
Dini Haber

RUSYA ESKİ CANLILARI GERİ DÖNDÜREBİLMEK İÇİN KLONLAMA TESİSİ KURUYOR

Bilimsel,A,Rusya'nın klonlama tesisi,Rusya mamutları klonlamak için tesis kuruyor,Rusya eski canlıları geri getirmek için tesis kuruyor,Rus bilim adamları,Antik canlıları geri getirme planı
RUSYA TIPKI JURASSİC PARK'TAKİ GİBİ ESKİ CANLILARI GERİ GETİREBİLMEK İÇİN TESİS KURUYOR 

Jurassic Park serisinden tüm filmleri izledim ve onları çok sevdim, demek istediğim, filmlerin mükemmel bir çizimi var. Hatta bu dinozorlara öyle merak salmamışı sağlamıştı ki lisedeki 4 yılım sabah akşam dinozorları araştırmakla geçti (meydan larousse, gelişim haccette, big larousse, semt kütüphaneleri vs.)

Kendinizin sayısız dinozorun serbest olduğu, terk edilmiş bir Jurassic Park'ta mahsur kaldığınızı hayal edin.

Daha da iyisi kendinizi modern bir Jurassic Park'ta hayal edin ve birtakım başarısızlıklardan dolayı klonlanmış dinozorların yollarındaki her şeyi yiyerek koşmaya başladığını.
Neyse ki bu henüz sadece filmlerde oldu.

Ancak ilerleyen teknoloji ile gerçek bir “Jurassic Park” ın var olduğunu görmek ilerde mümkün olacak gibi.

Rusya yerküredeki hayattan silinmiş olan tüylü mamutları ve soyu tükenmiş diğer türlerini geri kazanmayı amaçlayan 4.5 milyon sterlin değerinde (5.9 milyon dolar) yeni bir klonlama tesisi açıyor.

Yakutsk kentindeki "yeryüzü grubu" araştırma merkezinin planları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Vladivostok kentinde 11-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Doğu Ekonomik Forumu'nda ortaya çıkacak.

Putin bu yılki oturumun öncesinde şunları söyledi: "Rusya şu anda ileri teknolojilerin gelişmesi ve yenilikçi endüstrileri yaratmak için en rahat koşulları sağladı."


Özel ekonomik bölgeler Uzak Doğu'nun gelişmiş özel ekonomik bölgeleridir ve yabancı yatırımcıların vergi tercihleri ve hükümetin masraflarıyla modernize edilmiş altyapıya sahip basitleştirilmiş bir idari rejim sunmaktadır.

Rus genetikçileri mamutları hayata geri getirmeyi planlamanın yanı sıra farklı nedenden ötürü binlerce yıl önce ortadan kaybolan gergedanlar ve mağara aslanları gibi bir dizi soyu tükenmiş türler üzerinde de çalışmaya istekliler.

Bazıları kutuplardaki donmuş toprağının derinliklerinde yer alan klonlama laboratuarları uzun süredir yaşayan memelileri yeniden geri getirmek için Güney Koreli uzmanlardan oluşan bir ekiple yakın bir şekilde çalışan Rus bilim adamlarının araştırmalarını genişletmeyi amaçlıyor.

Sakha Cumhuriyeti'nin başkenti Yakutsk elmas bakımından zengindir, donmuş hayvanların kalıntıları için sıcak bir noktadır.

Gerçekte, Rusya'da keşfedilen yumuşak dokuları olan Pleistosen ve Holosen hayvan örneklerinin% 80 kadarı bu bölgede ortaya çıkmıştır.

Uzmanlar tarafından belirtildiği gibi, antik hayvanların DNA'sı, on binlerce yıldır donmuş olan bu topraklarda korunabilir. Bu kalıntılardan elde edilen DNA'larla araştırmacıların dünya'yı dolaşan bazı büyük canlıların arkasındaki biyolojiyi daha iyi anlayacağı umuluyor.

Örneğin ilk insanların diş ve kemiklerinden ev yapmak, yiyecek arayışında (avda) kullanmak için silah yapmak için mamutlarla birlikte yaşadıkları düşünülmektedir.

Yaklaşık 6000 kg ağırlığa sahip olan bu hayvanlar yaklaşık 10.000 yıl önce Pleyistosen döneminin sonunda yaşadığı bölgeden kayboldular.

Ancak izole edilmiş popülasyonların Alaska'da St. Paul adasında 5,600 yıl öncesine ve Rusya'daki Wrangel Adasında sadece 4000 yıl öncesine kadar hayatta kaldıklarına inanılmaktadır.

Son çalışmalara göre mamutlar büyük olasılıkla iklim değişikliğinin ve aşırı avın neden olduğu küçülen bir habitat nedeniyle öldürüldü.

Harvard Üniversitesi'nden bir takım da dahil olmak üzere birçok uluslararası proje, eski türleri diriltmek için korunmuş mamut DNA'sını kullanmak için yarışıyor.

Yazan & Çeviren: A.Kara
« ÖNCEKİ YAYIN
SONRAKİ YAYIN »