HABERLER
Dini Haber

KİMLİKTEKİ DİN HANEM ARTIK BOŞ

Yazan: A.Kara
din, din hanesini boş bırak, din kısmını sildirme, dinler, kimlikteki din hanesi, kimlikten dini sildirme, nüfus cüzdanı, nüfus cüzdanından din hanesini sildirme,
Neredeyse 1 yıl kadar bir süre "kimlikten din hanesini kaldırtacağım" diyip duruyorum kendi kendime. Gel gelelim ki hiç ayağım çekmedi, üşendim hükümet konaklarına, nüfus müdürlüklerine falan gitmeye. Ama bugün öyle olmadı, bugün Sauron hükmen malup edildi cüce kardeş.

3-4 yıl önce falan, Beşiktaş'tan Üsküdar'a geçtim, öyle yorgundum ki, suyu sıkılmış portakal edalarıyla yürüyodum ve güneş artık tepede değil beynimin içindeydi. Beynimde doğup, batacaktı artık güneş. Üsküdar'a ayak basınca o an sabah yola çıkarken düşündüğüm şey aklıma geldi: "Nüfus cüzdanını yeniletip din kısmını boş bıraktırtmak"

Sıcağın vermiş olduğu bıkkınlık ile ayaklarım ayaklanmaya başladı ve "bırak ya amaaan, eve git eve bak çok yoruldun" diye fısıldayıp durdular. Tam vazgeçecekken "bu sefer olmaz seni şapşik" diyip doooğru nüfus müdürlüğüne yürüdüm.

Hiç öyle size anlatıldığı gibi yada zannettiğiniz gibi zor bir şey değil. Hatta çok kolay, kek yapmak bile daha zor öyle diyim. Numara aldım, 5 dk bekledim, "kimlik yenileteceğim ama din hanesinden islam'ı sildirtmek istiyorum" dedim. Tipiyle tam bir Hindu'ya benzeyen memur bey "bir üst kata çıkıp sağa girin dilekçe doldurup tekrar gelin" dedi. O da 5 dk falan ancak sürdü. Sonra tekrar memura gittim ve yukarıda arka yüzünü gördüğünüz yeni kimliğime kavuştum. Hem din ibaresini sildirttiğimden hem de eski resmimin totoma benzemesinden dolayı yeni kimliğimi çok sevdim, sevindirik oldum.

Efendim, azıcık MANTIK kullanırsak tüm dünya üzerinde aşağıdaki gibi bir durum var.
Nüfus Cüzdanımın Din Hanesinde:
ÇİN'de doğmuş olsaydım BUDİST,
RUSYA'da doğmuş olsaydım HRİSTİYAN,
ABD'de doğmuş olsaydım HRİSTİYAN, YAHUDİ,
İSRAİL'de doğmuş olsaydım YAHUDİ,
JAPONYA'da doğmuş olsaydım ŞİNTOİST,
HİNDİSTAN'da doğmuş olsaydım HİNDU veya SİHİST,
İRAN'da doğmuş olsaydım BAHAİ,
GÜNEY ASYA'da doğmuş olsaydım JAİNİST,
yazıyo olurdu.

Bu tamamen COĞRAFYA ve doğduğun yer ile ilişkili bir durumdur (kabul etmemekle kendini kandırırsın üzgünüm, ayem sori ne soriiii)

Bana doğduğumda "HANGİ DİNİ SEÇİYOSUN BAKİYİM" diye sormadılar, çünkü işgüzarlar senin tercih yapabileceğin yaşa gelmeni beklemiyolar, kendi dinlerini direk sana empoze ediyolar ve kimliğine ŞAK diye yazıyolar. Yahu yeni doğmuş çocuğun dini mi olur, hristiyan, müslüman, yahudi, bilmem ne doğan çocuk mu olur? Tanrı sadece yaratır, yarattıklarını sizin uydurduğunuz dinlere göre kategorize etmez.

MANTIĞIN hüküm sürdüğü bir toplumda aslında çocuk 18 yaşına geldiğinde inandığı dini veya inancını kendi seçmeli. Fakat her toplum kendi dinini dayatıp 0 yaşındaki çocuğun kimliğine kendi dinini yazdırıyor, o yüzden MANTIK dan bahsetmem sanırım biraz saçma. Çünkü toplumlar bu MANTIĞA sahip olsaydı ve ÖZGÜRLÜĞÜN kelime anlamını biliyo olsalardı zaten bu konuyu konuşmuyo olurduk.

Neyse, leydiiisss end centılımınıııın, demem o ki; üşenmeyin, zor falan zannetmeyin, kimliğinizdeki din hanesinden rahatsızsanız gidin sadece 5-10 dakikada sildirin, en temel hakkınız olan ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE bir adım daha yaklaşın. Tek gereken şey 2 fotoğraf ve 7,5 tl. Sürüye uymak zorunda değiliz ! Mutluluklar...
« ÖNCEKİ YAYIN
SONRAKİ YAYIN »