HABERLER
Dini Haber

İŞİNİZE GELDİĞİ GİBİ

Yazan: A.Kara
din, islamiyet, hacda ölen, hacda vinç devrilmesi, hacda birbirini ezerek ölenler, başklarının ölümüne kafir diyerek sevinmek, Allah cezalandırdı derken, insan olmak ve vicdan, inançta objektiflik, Bilindiği gibi Hac'da zaman zaman ölenler oluyor, kazalar vs. Hatta en yakın zamanda Eylül 2015 de bir sürü hacı korkuyla kaçışırken birbirini ezip öldürmüşlerdi. Sebebi de devrilen bir vincin çıkardığı sesin verdiği korkuydu.

Öncelikle belirtmeliyim ki, ben sizler gibi içi nefret dolu birisi olmadığımdan "hacda ölenlere" sevinmedim. Sizler gibi nefret dolu değilim diyorum çünkü siz inananlar sizden olmayan birileri öldüğünde sevinç gösterileri yapabiliyorsunuz. Ben bu son zamanlardaki Hac facialarıyla ilgili bir çelişkiden bahsetmeye ve sizi, imkansız olduğunu bildiğim halde OBJEKTİF ve TUTARLI olmaya çağırıyorum.Neden tutarlı olmaya çağırıyorum hemen özetleyeyim:

* Depremde ölenler olduğunda "Oraları fuhuş yeriydi, Allah belalarını verdi" dediniz mi?
Dediniz.

* Kaza geçirip ölen farklı inançtan insanlar için "Daha beter olsunlar, Allah adamı böyle yapar, hepsi ölsün" dediniz mi?
Dediniz.

* Dünya çapında yaşanan toplu felaketlerde ölen, İslamiyet dışından bir dine mensup insanlar için "Allah hepsinin belasını veriyor işte, hak din İslam" diye böğürerek fanatiklik yapıp kin depolarınızı fullediniz mi?
Fullediniz.

* Yanarak ölen Yahudi'ler için "keşke hepsi ölseymiş" diyip, Hitlerin yaktığı her bir Yahudi'nin dinlerinden önce "İNSAN" olduklarını unutarak kına yakarcasına sevindiniz ve bunu da "Allah'ın bir kerameti" olarak gördünüz mü?
Gördünüz.

Pekiiiiiii, aynı mantıkla gidersek, yakın zamanda kabe'de gerçekleşen 2 kazadan bahsedelim.

1) Vinç devrilmesiyle ölen hacı adayları.
2) Kabe'de bugün karşılaşan iki grubun birbirini ezerek öldürmesi ve 700ü aşkın hacının hayatını kaybetmesi.

Neden arka arkaya gelen ve toplamda neredeyse 1000i bulan hacı ölümlerine de benzer şekilde ve AYNI DOĞRULTUDA cevaplar veremediniz? Düşünce sisteminiz adaletsiz olduğundan mı? Fanatik olduğunuzdan mı? Yoksa sırf inandığınız için, inancınızla ilgili her şeyi toz kondurmamak adına işinize geldiği gibi mi yorumluyosunuz? Başkası öldüğünde "kafir ondan", ama sizden birisi öldüğünde yok efem "orada ölmek şereftir", yok efem "ihmalkarlıktan öldüler" bilmem ne. Bu mu sizin adaletiniz, olaylara bakış açınız? Gerçekten şaka gibi.

Yukarıdaki mantıkla aynı doğrultuda gidersek (sizin şu sıraladığım düşünce yapınızla), hacda ölenlerle ilgili olarak aşağıdakilerden biri neden ağzınızdan çıkamıyor?

Örneğin:
"Allah belalarını verdi",
"Demek ki iyi birileri değillerdi",
"Günlerini gördüler",
"Paraları alıp alıp minareleri diktiler, insanlara bir gıdım faydaları yok ondan",
"Tanrının belkide gerçekten dini yoktur, bizi birileri kandırıyo, Tanrı bizi cezalandırdı",
"Hacca gösteriş için gidenlerdendir kesin bu ölenler",
"Evde karısını çocuğunu aç bırakıp hacca giderse öyle olur",
"Tanrı kutsal mekanında bizi korumuyo niye acaba?",
"Parayla satın aldığımız taşla güyya şeytan taşlıyoruz",
"Hani kutsal mekandı, hani Allah korurdu",
Gibi...

Konuya girerken de dediğim gibi, ben sizin kadar vicdansız olmadığım için ölenler için üzgünüm. Fakat sizin de merhametli olmanızı ve insanlığın ne demek olduğunu anlamanızı dilerim. Bir dine inanmakla İNSAN olmuş sayılmazsın, o başka bir şey...
« ÖNCEKİ YAYIN
SONRAKİ YAYIN »