HABERLER
Dini Haber

THE INFIDEL (KAFİR)

din konulu filmler, Din konulu komedi filmi, dini film, Dini komedi filmi, film, film önerisi, Kafir, Kafir filmi, Müslüman ailede büyüyen Yahudi, The Infidel, Yahudi ve Müslüman konulu film,
Türkçesi "Kafir". Müslüman olarak yaşayan, daha doğrusu lafta Müslüman olarak hayatına devam eden (ülkemizde bol bulunan türden, elini sallasan birine denk gelir inşallah, nede güzel maşallah) bi adam, aslında Yahudi bi ailenin çocuğu olduğunu ve Müslüman bi aile tarafından evlatlık edinildiğini öğrenirse ne olur ? =)

Çoook şey olabilir, işte film bu yoldan çıkarak dinlerin komik yanlarını, kendi içlerindeki çelişkilerini ve diğer dinlere bakış açılarını mükemmel yansıtırken bi yandan da dinden dolayı yaşanan içsel çatışmaların insanı nasıl b-ktan durumlara soktuğunu göstermiş, hatta gözümüze gözümüze sokmuş.

Filmin başlarında baş roldeki karakterin küçük kızının elinde kılıcıyla koşup "kafirlere ölüüüüm" diye bağırması, adam Yahudi olduğunu öğrendiğinde kızının bu oyunlarının ona çok garip gelmesi beni cidden gülme krizine soktu :) Adam bi yandan Müslüman olan ailesinden gerçeği saklamaya çalışırken diğer yandan da 2 dinin de ibadethanelerine gider :) Ne şiş yansın ne kebap :) Daha doğrusu karar verme aşamaları diyelim. Elemanın başına bunca olay gelmiş, kimilerimizin inandığı ilahi adalet adamla zaten makara geçmekteyken buda yetmezmiş gibi oğlunun sevdiği kızla evlenebilmesi için çıkmazın eşiğindeki bu adamın dini bütün bi Müslüman gibi görünmesi gerekmektedir. Çünkü kızın babası ülkenin dini lideridir. Bu liderin yanında dolaşan bi eli kancalı, korsanla karışık el kaide tipli elemana da ayrı bi bittim :) Tip manyak :)

Ön yargısız olarak izlerseniz özellikle 70.dk dan sonra mizah kısmı ortaya çıkıyo. Filmi izlemenizi tavsiye ederim, ama yok, "ben böyle filmlere gelemem haciii" diyosanız siz bilirsiniz; ben önerir, yudumlamakta olduğum ince belli bardağa dansöz muamelesi yapmaya devam ederim. Oh My God'dan sonra beğendiğim din konulu nadir filmlerden oldu kendisi, tebrik ederken yönetmenine buradan bol bol sevap points göndermeyi de ihmal etmiyorum tabi; ben kaçar...

Yazan: A.Kara
« ÖNCEKİ YAYIN
SONRAKİ YAYIN »