HABERLER
Dini Haber

ŞAMANİZM VE TENGRİ SEVEN MÜSLÜMAN

islamiyet, din, A, Şamanizm seven müslüman, Tengrici müslüman, Hem müslüman hem Tengrici, Türkler nasıl müslüman oldu?, Talkan ve Curcan katliamları, Kılıç zoruyla müslüman olan şaman Türkler

ŞAMANİZM VE TENGRİ SEVEN MÜSLÜMAN

Bir konuda beni aydınlatmanızı istiyorum? İslam dininin yeni bir sürümü daha çıktı da benim haberim mi yok? Adı da "Şamanislamizm" falan mı?

Yok yok ben kesinlikle eminim, Şamanislamizm diye bir din çıktı fakat benim haberim olmamış.
Aksi halde nasıl olur da, bir sürü insan profiline kam davulu fotoğrafı yükleyip, üzerine Tengricilik sembolleri ve eski Türk Şaman toplumunun sembolleri ile yazılar bulunan profil fotoğrafları yükleyip bunları severken diğer yandan da Müslüman olabilir ki !?

Eğer olabiliyor ise, helal olsun derim, 3 yemeği aynı tabakta karıştırıp mideyi bulandırmadan yemek zor iştir çünkü. Neyse, midesi sağlam olan yesin bir şey diyemem de, parmağına kam davullu, tengrili yüzükler takıp, Şamanizm paylaşımları yapıp duran, Şamanizm seven ama aynı zamanda Müslümanım diyip sabah akşam Muhammed'i savunan bu arkadaşlara birkaç soru sormak istiyorum:

1-Profiline koyduğun kam davulu, Atan olan eski Türk Şamanların davulu. Peki bu Türk şamanları babam mı zorla Müslüman yaptı? Talkan ve Curcan katliamlarını babam mı yapıp Türkleri katletti? Şimdi sorup geldim, babam öyle bir şey yapmamış, fakat sizin o çok sevdiğiniz, öpüp baş ucunuza koyduğunuz Arap Müslümanlar bunu yaptılar haberiniz olsun.

2-Talkan ve Curcan katliamlarını bilmiyor isen, bu cehaletini neye borçlusun? (Çekinme araştır bu katliamları ve fazlasını, araştırmak bedava)

3-Bu katliamları biliyor, fakat bildiğin halde, "Teke Tek"e çıkan İslam bilgini gibi "İyi ki Türklerin kafalarını kesti yahu, yoksa Türkler Müslüman olmazdı" diyen adam kadar pişkin ve suratsız mısın? Yani senin ecdadını kılıçtan geçirmiş ve Arap siyasetini sana din diye yutturmuş bu insanları savunurken, diğer yandan o çok sevdiğin kam davulu eğer var ise "vicdanını" sızlatıp, yine eğer kullanıyor isen "aklını, zihnini" rahatsız edip düşünmeye sevk etmiyor mu?

4-Bir diğer ihtimal ile, Türklerin İslamiyeti kendisi seçtiğine, hatta Arapların gelip çiçek dağıtarak, oyun oynayarak, güle oynaya Türkleri İslamiyete çağıracak kadar kaliteli pembe bir gözlüğün mü var?

5-Eski Türkçe sembolizmiyle yazılan Tengri sözcüğünü giydiğin tişörtle dolaşırken yada camide namaz kılarken gerçekten kafan yerinde mi? Yoksa şaman atalarının Tengri'sini de Türk atalarını da gelip yeni tanrıları olan Allah adına kesenler Müslümanlar değilde başkaları mıydı? Mesela ebem?

Bir inme geldi şimdi bana, yoksa "Türkler İslamiyet ile Şereflendiler" sözüne inanıyor musun sen? Eyvaaah!... Bir insan nasıl olur da karısının kızının kolu kafası kesilerek, öldürme tehditleri ile bir dine geçerek şereflendirilir, buna nasıl inanılır, bende bu kafadan istiyorum lütfen, lütfen, lütfen.

Bence inanç konusunda tarafını seçmelisin çünkü saçmalıyorsun, hem Şamanizmi hemde İslamiyeti savunarak saçmalığın daniskasını yaşatıyorsun. Bu bilgisizliğin, tarihten habersizliğin en başında da asıl atalarını bilmezliğin en büyük işaretidir. En az Budist'im deyip elinde haçla dolaşan bir Budist kadar yada eski Türklerin kılık, kıyafet, model ve geleneklerinden haberi olmayıp gemlik zeytinine dönmüş suratı ile "Ne bu evladım sen Türk değil misin karı gibi saç uzatmışsın" diyen teyze kadar saçma...

Tarih-i Taberi | Cilt 3 (Syf-343): Her kim Türklerden baş getirirse yüz dirhem vereceğim. İmdi Müslümanlar bir bir Türklerin başını kesip getirip 100 dirhemi aldılar. Ve Türkleri dağıtıp hesapsız kırdılar ve mübalağa ile mal ve ganimet alıp yeniden dönüp Merv’e geldiler.

Hadi size iyi uykular, ama ayakta uyumayın sağlığa zararlı, sonra kan beyin yerine bacaklarda birikiyor.

Yazan: A.Kara
« ÖNCEKİ YAYIN
SONRAKİ YAYIN »