HABERLER
Dini Haber

BICENTENNIAL MAN (ASIRLIK ADAM)

Yazan: A.Kara
Asırlık adam filmi, Bicentennial Man filmi, Bilim kurgu filmleri, En iyi bilim kurgu filmleri, film önerisi, İnsan olmaya çalışan robot, Robot konulu filmler, tavsiye film, Yapay zeka filmi, 1999 yapımı olan dram ve komedi içerikli bu bilim kurgu filmi gerçekten geleceğe, robot teknolojisine ve android vb. yazılımlara dair bazı ihtimalleri gözler önüne seriyor, bunu yaparken de bazen ağlatıp, bazen güldürüyor.

Zengin bir iş adamı olan Richard Martin ailesi, özellikle de çocukları için bir robot satın alır. Aldığı robot normalde söylenen işleri yapması için üretilmiş, bir nevi "uşak" yazılımına sahiptir. Fakat bir süre sonra Richard bu robottaki tuhaflıkları fark eder çünkü onda normal yazılımın dışında öğrenebilme yeteneği (üretici firmaya göre"hatası") vardır. Yinede Richard onu geri vermez çünkü öğrenebilir olması ona göre bu robotu diğerlerinden özel yapmaktadır. Filmin enteresan gidişatında ise, ölümsüz olan bu robotun Richard'ın aile fertlerini sürekli ölürken görmesi sonucu farklı bir arayışa girmesi konu alınır. İşte film asıl buradan sonra daha da deli bazı ihtimallere yer verir fakat maalesef sizlere anlatamam, izleyip görün :)

Kahkaha, dram ve bilim kurgu istiyorsanız, farklı senaryosu ve Sam Neill, Robin Williams gibi yıldızların yer aldığı bu mükemmel yapımı mutlaka izleyin, görüşmek üzere.
« ÖNCEKİ YAYIN
SONRAKİ YAYIN »