HABERLER
Dini Haber

PADMAN

film önerisi, Padman, Dini eleştiren filmler, Dini eleştiri filmleri, Hint filmleri, akshay kumar filmi, Dini film, Dinleri eleştiren filmler, Dinlerde kadın, Kadınla ilgili filmler, A,
Bugün eşimle bu filmi izledikten sonra kesinlikle site okurlarıma ve takipçilerime tavsiye etmeliyim dedim. 2018 yapımı olan "PadMan" isimli bu Hint filminde "Oh My God" filminden de tanıdığımız Akshay Kumar yine karşımıza çıkıyor ve yine tıpkı Oh My God filminde olduğu gibi PadMan filminde de dinlere, yobazlığa ve saçma sapan halk geleneklerine dokunduruyor.

Birçok arkadaş Hinduların ne kadar yobaz olduğunu, dinlerinin hayatlarında ne kadar yer kapladığını, saçma sapan hurafelere sahip olduklarını, kadının konumu vb. konuları biliyordur.

Her neyse, PadMan isimli bu filmde karısını çok seven bir adamın onun için ped üretme uğraşlarını (adet döneminde kullanılan ped), bunun yüzünden halkın gözünde düştüğü durumu, dinin kadın üzerindeki etkilerini, ticari piyasanın ve dinlerin halkı nasıl sömürdüğünü vb. onlarca durumu gözler önüne seriyor. Üstelik bu filmdeki PadMan lakaplı kişi gerçekten yaşamış birisi, yani film hayat hikayesinden bir uyarlama.

Hindistan'da paketi 50 rupiden daha pahalıya satılan pedlerin fiyatını 2 rupilere kadar düşürebilmek için bir insanın neler çektiğini ve bu çilenin sebeplerini (yukarıda yazdığım etkiler) filmi izlediğinizde göreceksiniz.

Önemli bir uyarı: "Bu ne biçim film konusu lan, ped yapmaya çalışan bir adam, ne sıkıcı lon moool" falan demeyin, ön yargınızı bir kenara kaldırıp izleyin, emin olun film hiç sıkıcı olmadığı gibi sürükleyici.
İyi seyirler.

Yazan: A.Kara
« ÖNCEKİ YAYIN
SONRAKİ YAYIN »