HABERLER
Dini Haber

HEP Mİ ONLARIN İŞİ ?

Yazan: A.Kara

Ne zaman bir olay olsa, Müslümanlar birilerinin yada birbirlerinin kafasını koparıp tekbir çekiyor olsa, yada ne biliyim Işid gibi kestikleri kafayla futbol oynarken fotoğraf çekip üzerlerine sevdikleri futbolcuların ismini yazıp twitter'a yüklese, kol, bacak kesse, adam öldürse falan...  Bu gibi durumlarla ilgili muhabbet açıldığında artık duyunca yada görünce istemeden güldüğüm şu 2 sözü duyuyorum:
1) "Bunlar hep İsrail'in işi"
2) "Bunlar hep Amerika'nın işi"

Yahu neden tarafsız bakmamak konusunda bu kadar ısrarcısınız? Toz kondurmak istemediğiniz için mi? Yoksa aynı futbol takımında oynadığınız adama "topu niye taça atıyorsun lan hırt?" demek istemediğinizden mi?

El-Kaide gündeme gelince onlar bilmem kimin adamı, İşid söz konusu olunca yok efendim onlar ebemin adamı, El-Nüsra var deyince yok efenim onlar da totoşumun adamı. Yahu niye hepsi birilerinin adamı? Yani hiç kendileri, kendi iradeleri yada kişisel amaç ve inançları için bunları yapan yok diyorsunuz öyle mi? Onlarca dini örgütün hepsi mi Amerika'nın, İsrail'in adamı? Yahu bu nasıl bir hayal gücü, nasıl bir savunma mekanizmasıdır...

Yani hiç kimse "evet bu adamlar öyle inandıkları için ve kutsal denen kitaplar savaşa teşvik ettiği için bu şekilde davranıyorlar" demiyor, çünkü dine toz kondurmuş olur di mi :)
Kafa kesiliyor "Onlar dedemin adamı, gerçek İslam bu değil!"
Kol kesiliyor "Onlar yan komşunun adamı gerçek İslam bu değil!"
Ayak kesiliyor "Onlar aşağı mahallenin kasabı, bizimle ilgisi yok yeminle..."
Mermiler, roketler havalarda uçuşuyor "Onlar bizden değil"
Namaza gitmediği için yada namussuzluk iftirasına uğrakları için sokak ortasında kırbaç cezası yiyorlar "Onlar bizden değil, öyle din mi olur lan, din onu emretmiyor ki oğlum, bak bize "benim kalbim temiz bi kere" demek yeterli.
Yüzü biraz göründü diye suratlarına kezzap atılan kadınlar var diyorsun "Çok saçma yeaaaaaa"... diyorlar.

Bakın ben size bir şey diyeyim mi, şeriat gelsin diye şalvarını parçalayan tipler var ya, hani şu Rabia posterleri ile tekbir çekerek Eminönü'nde yürüyen sakallı hacılar, hem de sözüm ona hoşgörülü bu hacı dayılar ve havarileri, şu ülkeye şeriat gelecek olsa neye uğradıklarını şaşırıp pembe popolarını saklayacak yer arayacaklar. Bizden önce onlar kaçmazlarsa bende bir şey bilmiyorum. Çünkü o zaman: "Benim kalbim temiz, ne olacak canım. Namazı kaza yaparım, bugün oruç tutacak halim yok, şu başörtümün altına kot etek giysem mi?, bu sene kurban kesmeyeceğim, bu hafta cumaya gitmeyeceğim" gibi cümleleri kuramayacaklar. He diyelim ki kurdular babasını satayım, diyelim ki o kafasızlığı yaptılar, ondan sonra izle sen o filmi bak neler oluyor. Kezzap yiyip black metal tarzı çığlık atan kadınları, sırf onların istediği gibi davranmıyor diye yediği kırbaçla sağa sola zıplayan hacı dayıları bir film tadında izleyebiliriz işte o an... Ama kuru kuru izlemeyin, çekirdek falan alın, çayınızı da demleyin öyle izleyin.

Herkese göre dini başka babasını satayım, isteyen istediği gibi takılıyor rahat rahat... Bakın bu kafa kol uçuran adamlara sorun onlar da dinlerinin emrettiğini yapıyorlar, cevapları budur. Yani her şeyi İsrail'e, Amerika'ya bağlamayın. He şayet "la yok her şeyi onlar yapıyor" diyorsanız şunu bi oturup düşünün derim "Siz ne yaptınız ya da ne yapıyorsunuz?" Eğer binlerce yıldır hep başkaları tarafından kullanılabilecek durumda iseniz ortada ciddi problem var demektir hacı dayılar. Biliyorum yazdıklarımdan dolayı bana çok kızan olacak. Çok sinirlenmeyin, artan sinir vücutta ısı yükselmesine neden olur, o da ter yapar diyecektim ama önümüz kış, havalar soğuyacak, doğal gaza da bacağım kadar zam geldi; O yüzden sinirlenmek şuan için ülkemizdeki en ucuz ısınma yollarından biri aslında.

Tüm dinlerde nefret söylemlerini görmek kolay, hangi din olursa olsun ben bir tane bile nefret söylemi olmayan din görmedim. Hatırlayanlar vardır belki, Soma'daki faciadan dolayı Chelsea takımı kalkıp taaaa İngiltere'den buraya gelip hem para yardımı yapıp olay yerine gitmiş, hem de onlar için anma maçı yapmıştı. Bakın bu adamlar başka dinden hatırlatırım :) "Onlar ciciiiiiii, onlar datluuuuş" demiyorum, bana göre tüm dinler aynı. Fakat "ey inananlar, sizden olmayanları dost edinmeyin" diyen bi dine mensup iseniz bu adamların ve bunlar gibi nicelerinin yaptığı yardımlar karşısında yüzünüz kızarmıyor mu? İyi insanlarmış mı diyorsunuz, yoksa "yardım etse ne olur şerefsiz kafirler" mi?
Nasıl bir ikilem yaşıyorsunuz?

Sözümü bitirmeden önce size bi sır vereyim, ben İsrail'in adamıyım, bu yazı bile İsrail'in işi, hatta beni doğurması için anneme Amerika ve İsrail çok ısrar etmiş. Babamı 10 yıl macunla kuvvet macunuyla besleyip besiye çekmişler sırf ben dünyaya geleyim ve onlar için çalışayım diye...

Babasını satayım şimdi bide ciddiye alırlar bu dediklerimi :)

İkinci sırrı da verdikten sonra defolup olup gideyim: Hani o iç karartan şeriat bayrakları eşliğinde kol bacak kesip zafer işareti yapan sakallı adamlar var ya, işte onların hepsi senin pembe rüyalarındaki gibi başka güçlerin adamı olamazlar be yavrum, olamazlar be evladım, olamazlar anla artık. Anlamak için de önce Kur'an'ı Türkçe oku. Hatta tefsiri ile oku...
« ÖNCEKİ YAYIN
SONRAKİ YAYIN »